Portfolio

Heel Nederland kent inmiddels Tibach

De Japanse duizendknoop (Fallopia japonica) is een van de grootste bedreigingen voor onze natuur en infrastructuur. De plant verspreidt zich razendsnel. Technisch Innovatie Bureau Achterhoek (Tibach) heeft een nieuwe, milieuvriendelijke en gepatenteerde methode ontwikkeld die deze plant doodt door middel van bevriezing. Uit de eerste tests blijkt dat deze methode zeer succesvol is.

De vraag

Het team van Tibach bestaat uit enthousiaste techneuten, ieder met ervaring in een bepaald vakgebied. De komende jaren wil dit innovatiebureau groeien in Europa. Qlant kreeg de opdracht om hun concept voor de bestrijding van de Japanse duizendknoop concreet handen en voeten te geven. Zowel in strategie, communicatie, persbenadering en media als het ontwikkelen van een aansprekende huisstijl en campagne. 

De oplossing

Tijdens de voorbereiding van een perspresentatie hebben we diverse specialisten bij het project betrokken, voor onder meer mediatraining, projectbegeleiding en het uitrollen van communicatiemiddelen. Van video en fotografie tot het continu meedenken in het proces; bij alle facetten van deze uitdagende opdracht werkten we nauw samen met de teamleden van Tibach.

Tibach presentatie
Tibach fotografie

Het resultaat

De ontwikkelde huisstijl, persuitnodiging, een campagnewebsite en perspresentatie leverden een enorme respons op. Het doel om dit concept in Nederland kenbaar te maken, is geslaagd. Zowel de Nederlandse als de Duitse en Belgische pers heeft het nieuws opgepakt en gemeenten en waterschappen zijn geïnteresseerd in deze bestrijdingsmethode.

“Wij zijn heel trots op het mooie resultaat. Stoer, maar toch persoonlijk. Precies wat we voor ogen hadden én meer!” 

 André Evers, mede-eigenaar Tibach.

Tibach fotografie
Tibach campagne

Vliegende start

André Evers, mede-eigenaar van Tibach, is zeer te spreken over het resultaat van onze samenwerking: “We hebben prettig contact met alle medewerkers van qlant. Ze hebben ruime ervaring op dit vlak en ontzorgen ons op het gebied van communicatie. Ideaal, want wij komen hier zelf vaak niet aan toe. We zien qlant als een belangrijke partner die ons heeft geholpen met een vliegende start: het verzorgen van goede PR om onze machines en methode in de markt te zetten. Mét resultaat: we kregen veel respons vanuit de media.” 

Meer informatie? Onze makers en meedenkers horen graag jouw uitdaging!

Sport-ID
Sport-ID; het ‘nieuwe’ sportbedrijf van Doetinchem
Sport-ID
Sportpark Zuid
Magazine als onderdeel van communicatieplan
Sportpark Zuid
HIER zorg
Concept en uitvoering voor zorg evenement
HIER zorg
Humanitas Rotterdam
Praktisch strategisch advies
Humanitas Rotterdam
Fysio Oude IJsselstreek
Vernieuwing website met CMS
Fysio Oude IJsselstreek
René Teloh