Portfolio

Meer sollicitanten door brede campagne

De Vijverhof is een zelfstandig woonzorgcentrum in Capelle aan den IJssel (Rotterdam). Met ruim 350 gekwalificeerde en gedreven medewerkers. Van zorgprofessionals tot vrijwilligers. De Vijverhof biedt o.a. intramurale zorg, thuiszorg en dagbesteding. Ook heeft het woon-zorgcentrum een belangrijke functie voor de inwoners van Capelle, door het brede aanbod sociale activiteiten, die voor iedereen toegankelijk zijn.

De vraag

Hoe werf je enthousiaste talenten in een markt die steeds krapper lijkt te worden? Een uitdaging voor veel zorgorganisaties. Aan qlant de vraag hier een effectieve oplossing voor te vinden. De uitdaging ligt bij het uitbeelden van de unieke kenmerken van deze relatief compacte organisatie. En te zorgen voor voldoende zichtbaarheid in een ideale mix.

Visuals campagne Vijverhof-6
Visuals campagne Vijverhof-9

Onze oplossing

We zijn gestart met een passend concept en thema’s. qlant kent De Vijverhof al vele jaren, maar niemand weet meer over deze organisatie dan de eigen medewerkers. Door de kernwaarden en unieke kenmerken samen te bespreken, zijn we tot veel nieuwe inzichten gekomen. Die op dat moment nog onderbelicht werden ingezet binnen de communicatie. Een aantal duidelijke kenmerken laat zien waar De Vijverhof voor staat.

Via een campagne verspreiden we dit sterke merk op plaatsen waar veel potentiële talenten zich dagelijks bevinden. Niet een veel mooier verhaal, maar het echte verhaal. Via digitale zichtbaarheid bij o.a. de metro en invalswegen. Via offline advertenties en slimme ingezette content via online marketing. Waarin je letterlijk een inkijkje krijgt in de cultuur van De Vijverhof. Op deze manier verleiden wij zoveel mogelijke werknemers om in contact te komen.

Visuals campagne Vijverhof-8
Visuals campagne Vijverhof-7

Het resultaat

Samen met o.a. de afdeling HR van De Vijverhof in Capelle aan den IJssel hebben we een effectieve campagne neergezet. Vanuit concept en thema, in een prachtige mix van media en middelen. Om zowel studenten, mensen met ervaring als zij-instromers te enthousiasmeren. Mede door deze communicatie is de traffic enorm toegenomen en zijn er cv’s van goede kwaliteit binnengekomen.

“We werken al langere tijd met qlant samen. Dat is natuurlijk niet voor niets. Onlangs hebben we met elkaar een mooie wervingscampagne vormgegeven. qlant adviseert ons over de inhoud en luistert goed naar onze wensen. Dat we als kleine organisatie volledig worden ontzorgd bij de uitrol van de campagne is ontzettend fijn!”

Annemieke Zwijnenburg, HR manager bij De Vijverhof

Ook op zoek naar een pakkende campagne?

Galaxy
Branding voor bouwproject in Utrecht
Galaxy
Timmerfabriek Roes
Familiebedrijf klaar voor de toekomst door nieuwe huisstijl
Timmerfabriek Roes
Achterhoekse Wandelvierdaagse
Op zoek naar meer wandelaars? Dat gaat ons lukken!
Achterhoekse Wandelvierdaagse
Tibach
Strategie, communicatie, persbenadering en media als het ontwikkelen van een aansprekende huisstijl en campagne.
Tibach
HIER zorg
Concept en uitvoering voor zorg evenement
HIER zorg
René Teloh